Hindrande parkering på Brunnsgatan

Trots att det är parkeringsförbud på Brunnsgatan har det tyvärr blivit vanligare att bilar parkerar här och försvårar in- och utfart till parkeringsplatserna på våra gårdar. För att snabbt komma till rätta med detta problemet är det bra om ni direkt kontaktar den ansvarige för trafikfrågor på Sala kommun om någon bil är parkerad på Brunnsgatan så den står i vägen när ni ska passera till eller från våra parkeringsplatser.

Kommunen har nu en ny ansvarig för trafikfrågor - Tord Lillja som ni kan nå på hans telefon 74 75 66 eller e-post: tord.lillja@sala.se    


Vinter med snöskottning och cyklar

Snart är vintern här och med snön på gårdarna blir det lite ljusare och förhoppningsvis blir det en vit jul i år även om jag hoppas att vi inte får lika mycket snö som det kom förra året. 

Som vanligt sköter kommer Lindmans Åkeri att snöskottning och sandning på våra gårdar och runt husen. För att underlätta snöröjningen ber jag er som vet att ni inte kommer att använda era cyklar under vintern att ni ställer ner dem i källaren. Om vi kan flytta undan cyklar som inte används så underlättar det snöröjningen i vinter. 


Varning för bränder - kolla brandvarnaren

Vintertid ökar antalet bränder och hos oss brann det i en lägenhet förra hösten och matlagning står för en stor brandrisk. Vanligaste brandorsaken i bostäder är den glömda spisen. Stäng av spisplattan om det ringer på dörren eller barnen ropar på dig och du måste gå ifrån köket. Lämna inte plattan på utan uppsikt. Annars kan det bli torrkokning som kan orsaka brand.

Levande ljus i vintermörkret är också en vanlig orsak till bränder, så håll levande ljus under uppsikt och lämna dem aldrig obevakade. Brännbara material som t ex mossa ska absolut inte användas i en ljusstake. Ställ inte värmeljus för nära varandra, de får värme av varandra och kan lätt flamma upp.

En brand i ett hem kan gå snabbt från antändning till en rejäl brand. Din brandvarnare kan vara en billig livförsäkring, så kontrollera att den fungerar genom att trycka på testknappen. Om den låter så fungerar den. Om inte, måste du byta batteri.